5 жовтня у Сватівській міській раді Фото без опису за грантом «Добрі сусіди – одна країна» в рамках проєкту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні».

Присутні обговорили проблеми створення та діяльності та розвитку ОСББ, визначили шляхи їх вирішення. Активні мешканці міста Сватове надали пропозиції щодо проєкту міської програми підтримки ОСББ.

Радник Сватівського міського голови Олексій Горшков розповів про досвід у сфері ОСББ м. Маріуполь, інформацію про який він отримав на семінарі «Місцеве самоврядування та ОСББ: синергія зусиль», який проходив у вересні у м. Маріуполь.

Більша частина житлового фонду м. Сватове радянських часів будівництва. Багато будинків давно пережили термін своєї експлуатації та потребують капітального ремонту. Сьогодні єдиний ефективний спосіб утримувати своє житло в належному стані – взяти відповідальність за нього на себе. На жаль не всі люди розуміють це, і кількість ОСББ у місті не збільшується. Зі свого боку міська влада готова надати фінансову підтримку. Також діють обласні та державні програми, які дозволяють мешканцям повернути більшу частину витрачених коштів. На загальнодержавному рівні це, наприклад, тепле кредитування, завдяки якому вирішуються питання енергоефективної модернізації будинків, на місцевому – буде прийнята програма підтримки ОСББ.

Прес-центр