Фото без опису

     Сексуальні домагання та інші форми сексуального насильства в громадських місцях є щоденним явищем для жінок і дівчат у всьому світі. Такий стан речей обмежує свободу пересування жінок і дівчат та їхні можливості для здобуття освіти, професійного розвитку та участі у суспільному житті. Крім того, збройний конфлікт і присутність значної кількості військових підвищують ризики сексуальних домагань та інших проявів гендерно зумовленого насильства, в тому числі в громадських місцях.

     Жінки часто не розпізнають сексуальні домагання через толерантність суспільства до його проявів, гендерні стереотипи та страх осуду, але це зовсім не говорить про відсутність проблеми  сексуальних домагань у громадських місцях.

     Інфраструктурні проблеми, відсутність інформаційно-просвітницької діяльності, недостатня кількість сервісів допомоги та представників медичних закладів і правоохоронних органів підвищують ризик вчинення сексуальних домагань та інших форм сексуального насильства.

     Вирішити ці проблеми допоможе Глобальна ініціатива ООН Жінки «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок та дівчат». Це програма глобального рівня, в межах якої розробляються та впроваджуються інструменти, політики та комплексні підходи щодо запобігання та реагування на сексуальні домагання та інші форми сексуального насильства проти жінок та дівчат у громадських просторах.

https://bit.ly/3AUk7oC - прохання завантажити відео 

     Україна доєдналася до програми «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок і дівчат» у 2018 році, пілотувавши її у місті Рубіжному, Луганської області. Станом на жовтень 2021 року 10 громад на території Луганської, Донецької та Запорізької областей долучилися до імплементації ініціативи, та провели аудити безпеки.

https://bit.ly/37oF9jf - прохання завантажити відео 

     Для розповсюдження інформації про Флагманську ініціативу МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» спільно з Структурою ООН Жінки в Україні розробили Методичні рекомендації з проведення аудиту безпеки. Рекомендації відповідають вимогам Керівництва з проведення оглядових досліджень у межах Глобальної Флагманської ініціативи ООН Жінки «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок і дівчат» ООН Жінки, та адаптовані для практичного використання в межах територіальних громад України на основі імплементації пілотної програми «Рубіжне – безпечне місто» у місті Рубіжне, Луганської області.
            Щоб дізнатись більше про Флагманську ініціативу «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок і дівчат» переходьте за посиланням:
http://safecityprogram.tilda.ws/   

     Флагманська ініціатива ООН Жінки «Безпечні міста та безпечні громадські простори для жінок і дівчат», реалізується Структурою ООН Жінки в Україні у партнерстві з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру, яку реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

     Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз (ЄС), Європейський інвестиційний банк (ЄІБ), Посольство США в Україні, а також уряди Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.

Прохання заватажити перегляд файлу методичних рекомендацій - https://bit.ly/3pn2TOK