Комп’ютеризФото без описуація сільських бібліотек, підключення їх до інтернет-мережі, трансформація на сучасні хаби цифрової освіти стає елементом потужного поштовху для розвитку Сватівської громади.

Ще на початку 2021 року Сватівським міським головою Вітою Сліпець було наголошено на необхідності комп’ютеризації та підключення у 2021 році всіх сільських бібліотек громади до інтернет-мережі, адже половина бібліотек у селах громади не мали доступу до інтернету. Створення в кожній бібліотеці громади місця для навчання, відпочинку та активного спілкування стає сучасним кроком модернізації бібліотечного простору, підвищення ефективності надання державних послуг для громадян, залучення сільських мешканців до е-урядування.

За дорученням міського голови Віти Сліпець начальником відділу культури, молоді та спорту Сватівської міської ради Кристиною Бойковою було проведено моніторинг умов облаштування комп’ютерних місць у сільських бібліотеках для проведення онлайн – спілкування з місцевою владою та здійснення онлайн-прийому громадян, які є мешканцями сіл Сватівської громади.

За підсумками проведеного моніторингу всі 11-ть сільських бібліотек мають облаштовані комп’ютерні місця та підключені до інтернет-мережі.

Подальший розвиток бібліотечних послуг у громаді буде спрямовано на створення сучасних та комфортних умов обслуговування всіх відвідувачів та читачів.