Проблема безФото без описупритульних тварин — є однією з болючих для багатьох громад України, звісно і для Сватівської. За дорученням Сватівського міського голови Віти Сліпець у цьому році впроваджено міську програму розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Сватівської міської ради на 2021 рік. В одному із пунктів програми передбачено проведення заходів щодо регулювання чисельності безпритульних тварин з метою зниження та недопущення зростання їх кількості на вулицях населених пунктів громади.

Вчора заступник міського голови Ірина Корлякова провела зустріч з представниками громадської організації «Бачити серцем», Молодіжної ради при Сватівський міській раді, Сватівського відділу поліції. Учасниками зібрання був визначений алгоритм дій з подальшого продовження гуманних заходів відповідно до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» на території громади.

Наразі члени Молодіжної ради при Сватівський міській раді працюють над виготовленням будиночків для безпритульних тварин. З цього питання було досягнуто домовленості щодо узгодженості Молодіжною радою та громадською організацією «Бачити серцем» розміщення будиночків для тварин на вулицях населених пунктів громади.

Також Ірина Корлякова запросила членів громадської організації «Бачити серцем» до обговорення питання щодо розробки програми, спрямованої на регулювання чисельності безпритульних тварин.

Нагадуємо, що завдяки співпраці Сватівської міської ради та зоозахисників цього року громадською організацією «Ветеринари без кордонів» у місті Сватове була проведена стерилізація 39-ти безпритульних собак.

Крім того, громадською організацією «Бачити серцем» за рахунок благодійних внесків було простерилізовано приблизно 15 безпритульних собак.