Велотуризм сФото без описутає дуже популярним, все більше країн «пересідає» на цей вид транспорту і не лише тому, що останніми десятиріччями спостерігається тенденція до збереження навколишнього середовища. Основною причиною є піклування про стан здоров'я, випробування своїх сил й можливостей та  можливість подорожувати і знайомитися з видатними пам’ятками на території своєї та сусідніх громад . Тому наразі Сватівський міський голова Віта Сліпець опрацьовує питання щодо впровадження секції велосипедного спорту в центрі фізичного здоров’я населення Сватівської громади «Спорт для всіх – Стожари» та створення умов для розвитку велотуризму на території нашої громади.

У Сватівській громаді власним прикладом популяризують велосипедний спорт активні громадяни, які вже декілька років поспіль згуртовано на велосипедах подорожують громадою та за її межами.

До розвитку цього виду спорту долучилася й громадська організація «Луганочки», яка реалізовує проєкт «Співпраця громад Сватівського та Сєвєродонецького районів з метою популяризації велотурузму» за організаційної підтримки ГО «Взаємодія - Плюс» в межах національного проєкту «Децентралізація» та Програми ООН із відновлення та розбудови миру за фінансової підтримки Європейського Союзу. Проєктом передбачено затвердження велоконцепції та веломаршруту, закупівлю 8 велосипедів та спорядження до них з метою залучення туристів до Сватівської, Коломийчиської, Нижньодуванської та Кремінської громад, які співпрацюють в напрямку популяризації велотуризму в рамках меморандуму.

Вчора заступниця Сватівського міського голови Ірина Корлякова  зустрілася з представниками громадської організації «Луганочки» та велоактивістами з метою визначення плану спільних дій в напрямку розвитку велотуризму. В ході спілкування було обговорено питання створення велосекції.

Крім того, на зібрані присутні працювали над розробкою  велоконцепції та веломаршруту, в рамках реалізації проєкту «Співпраця громад Сватівського та Сєвєродонецького районів з метою популяризації велотурузму».