У цей чудовФото без описуий зимовий день, коли скрізь і в усьому вже відчувається чарівна атмосфера довгоочікуваного свята, керівники закладів освіти Сватівської громади зібралися в приміщенні міського молодіжного центру «Слобожанська духовна криниця імені Миколи Щепенка» на новорічну зустріч. До педагогів завітали почесні гості: Сватівський міський голова Віта Сліпець та заступник міського голови Ірина Корлякова. Наші гості – педагоги за фахом, тож розмова проходила у невимушеній, теплій, родинній атмосфері. Святкова зустріч розпочалась яскравим, емоційним прологом, який презентували працівники і вихованці КЗДО № 2 «Веселка». З перших слів і музичних акордів настрій присутніх набув високого емоційного градусу і залишався таким протягом усього заходу.

У своєму вітальному слові Віта Сліпець підкреслила важливість подібних зустрічей, адже тільки разом, колективно, дивлячись в очі один одному, можемо підбивати реальні підсумки року, що минає, пишатися тим, що вдалося зробити, загострювати, якщо необхідно, питання, котрі потребують вирішення, планувати на майбутнє, мріяти, сподіватися. Віта Володимирівна подякувала всім за якісну, творчу працю, висловила надію на плідну співпрацю у 2022 році і щиро привітала присутніх з Новим Роком і Різдвом Христовим.

Начальник відділу освіти Олена Юхновець, під проводом якої проходила зустріч, підкреслила, що 2021 рік був насиченим на події, значні здобутки; і, як завжди, був сповнений для всіх нас творчою, наполегливою, самовідданою працею. Про все це педагоги детально говорили на серпневій зустріч іосвітян. Упродовж року кожен з нас на своєму робочому місці зробив максимум можливого, тим більше, що складнощі року, який минає, загальновідомі. На непрості виклики ми завжди намагалися реагувати вчасно, якісно, в першу чергу, - на благо дітей, бо вони є центром втілення всіх наших ідей, мрій та плідної діяльності.

Олена Петрівна наголосила, що у цьому році саме завдяки співпраці Віти Володимирівни Сліпець із Міжнародним дитячим фондом ЮНІСЕФ нашу громаду було обрано та включено до проекту «Спільно-2». Завдання цього проекту полягає у посиленні соціальної підтримки сімей з дітьми та сприянні соціальної згуртованості громади. В ньому беруть участь КЗДО «Веселка» в рамках інклюзивної та якісної дошкільної освіти, Сватівський ліцей № 7 - в реалізації моделі «Безпечна та дружня до дитини школа». Крім цього, в межах реалізації напрямку «Шкільна освіта – для організації дистанційного навчання в умовах пандемії» для кожного закладу загальної середньої освіти було надано ноутбуки та принтери. Цю комп’ютерну техніку міський голова вручила директорам закладів. Іще одну почесну місію виконала В.В. Сліпець, вручивши 7 ноутбуків Гончарівському ліцею, по одному ноутбуку Містківському ліцею та Містківській гімназії, що були придбані за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 21 квітня 2021 року № 403.

Звісно, що атмосфера сьогоднішньої зустрічі спонукала до невимушеного спілкування, обміну думками та враженнями. І цілком зрозуміло, що керівники закладів освіти поділилися думками про найважливіші поді року, що відбулися у закладах, окреслили коло завдань на рік прийдешній, наголосивши на єднанні зусиль всіх зацікавлених у формуванні позитивного іміджу освітньої галузі Сватівщини, висловили щиру вдячність міському голові Віті Сліпець за небайдужість, за те, що вона робить все можливе й неможливе, аби головні об’єкти всіх освітніх справ і намагань – діти Сватівської громади – відчували небайдужість, всебічну підтримку, реальну допомогу в особистому й колективному освітньому просторі.

Тож, подія, що відбулася сьогодні, напередодні Новорічного свята, і яка проходила в теплій, дружній атмосфері, створює міцні склепіння мрій, святкових сподівань на краще, відлунює новими й чарівними почуттями, емоціями, святковими враженнями, бажанням працювати творчо, злагоджено, яскраво на благо нашої Сватівської громади.