За результатами брифінгу з питання надання допомоги «єПідтримка», який відбувся 22 грудня 2021 року і на якому спікерами виступили  міністр економіки України Юлія Свириденко та міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров, українці уже витратили 200 мільйонів за програмою «єПідтримка», за якою особам, які отримали два щеплення від коронавірусу, виплачують 1 тисячу гривень.

Більше п’яти мільйонів українців відкрили картки у банках, 
4,5 мільйона українців сформували заявки в «Дії» на отримання виплат та понад  2,3 мільйона українців уже отримали виплату в 1 тисячу гривень.

Найчастіше ці кошти витрачаються на придбання книжок, білетів у кінотеатри та театри.

Міністр економіки наголосила, що грошей вистачить усім вакцинованим, оскільки на програму передбачено 8 мільярдів гривень. Крім того, у наступному році планується модифікація і розширення програми та додаткове виділення коштів. Також Свириденко Юлія додала, що у                                 2-3 кварталах наступного року планується запровадження програми «єПідтримка» у форматі офлайн, а не лише через «Дію».

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова наразі до проєкту підключені 6 банків: А-банк, Альфа-банк, Приватбанк, Монобанк, Укргазбанк і Ощадбанк. Ще 13 банків у процесі підключення.

Він також додав, що з другої половини січня за тисячу гривень від «єПідтримки» можна буде придбати ліки.

Всю інформацію та нововведення стосовно програми «єПідтримка» як для громадян, так і для бізнесу можна знайти за посиланням:

https://e-aid.diia.gov.ua/