Життєвий шлях ІванФото без описуа Григоровича Пустового – це зразок людської гідності та добропорядності.

Іван Григорович народився 8 листопада 1925 року в селі Ковпита під Черніговом. Навесні 1926 року родина Івана Григоровича переїздить у Херсонську область, де проживали протягом п’яти років. Потім переїхали до Запорізької області, де Іван Григорович починає навчання в школі протягом трьох років. В квітні 1936 року переїздять в Біловодськ Луганської області. Там продовжує навчання. Після дев’ятого класу у 1943 році Івана Григоровича забрали в армію. На кінець жовтня 1943 року червоноармієць Іван Пустовий пройшов військову підготовку у Навчальному зенітно-артилерійському полку та у званні сержанта був направлений на подальшу службу навідником гармати 197-го зенітно-артилерійського полку 70-ї зенітно-артилерійської дивізії. Полк у складі І-го Українського фронту обороняв діючі аеродроми та залізничні вузли від ворожої авіації на Західній Україні з травня по серпень 1944 року По закінченню війни Іван Григорович ще 5 років залишався на службі і демобілізувався у званні старшого сержанта тільки у березні 1950 року.

Вже у мирний час він закінчив Старобільський вчительський інститут, потім - Луганський педагогічний інститут. В подальшому 43 роки працював вчителем фізики та математики у школах Марківського, Біловодського та Сватівського районів. Останні 20 років (1966-1986 рр.) працював у Сватівській ЗОШ №2 вчителем фізики, поки не вийшов на заслужений відпочинок.

Іван Пустовий за свою військову службу був відзначений орденами Великої Вітчизняної війни ІІ ступеню та “Богдана Хмельницького”, медалями “За перемогу над Німеччиною”, “Захиснику Вітчизни” та іншими відзнаками.

Словами важко загоїти на серці страшну рану від такої трагедії. Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким з приводу тяжкої втрати.

Вічна пам'ять Івану Григоровичу!