Справжньою зимовою Фото без описукрасою порадував нас грудень 2021 року, коли падав білий сніг та ощупувало легким морозом.

Та вже 2022 рік вніс корективи ожеледицею.

Аби ліквідувати наслідки негоди на дорогах Сватівської громади, працівники комунального підприємства «Сватове-благоустрій» з 4 години ранку починали посипати протиожеледною сумішшю дороги та тротуари, прилеглі території багатоповерхових будинків, площу ринка, автовокзалу. Набагато складніше справитися з ожеледицею. Бо снігові замети можливо ліквідувати спеціальною технікою, а ожеледицю зараз – лише руками людей. У найкоротші можливі терміни працівники комунального підприємства «Сватове-благоустрій» посипали протиожеледною сумішшю дороги, тротуари, площі ринку та автовокзалу, прилеглі території багатоповерхових будинків не тільки на території міста Сватове, а й на сільських територіях, які увійшли до складу Сватівскої громади. І під особистим контролем міського голови Віти Сліпець цілодобово - утримання доріг, тротуарів, прилеглої території під час погіршення погодних умов.

Зараз, задля виконання цих робіт, Сватове-благоустрій має 4 одиниці спеціальної техніки, з негодою боряться 12 комунальних працівників. Їм, як і всім жителям громади, було проблематично переміщатися по дорогах задля ліквідації ожеледиці.

Ще 16 грудня 2021 року виконавчим комітетом міської ради ініційовано внесення змін до програми до Комплексної Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Сватівської міської ради на 2021-2023 роки, де передбачено кошти на стимулювання праці в особливих умовах по догляду за тротуарами в зимовий період (чистка від снігу, льоду, посипка протиожеледною сумішшю).

Внесені зміни до програми затверджені рішенням сесії Сватівської міської ради 23 грудня 2021 року № 15/23.

Наразі ми працюємо в умовах початку фінансового року. Після відкриття поточних рахунків за вкрай складну і так потрібну роботу працівники комунальних служб отримають стимулюючі виплати.

Дякуємо працівникам комунальних служб за їхнє відношення і реагування у проблемних ситуаціях. Наслідки негод намагаємося спільно і вчасно ліквідовувати.