Адміністративний збір та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (далі – Єдиний державний реєстр) справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.

Статтею 7 Закону України "Про державний бюджет України на 2022 рік" (далі – Закон) з 1 січня 2022 року встановлено прожитковий мінімум для працездатних осіб у розмірі 2481 грн. Для порівняння, у 2021 році розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 01 січня 2021 року, було встановлено у розмірі 2270 грн.

У зв'язку із змінами у 2022 році розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, відповідно змінився розмір плати у сфері державної реєстрації громадських формувань зі статусом юридичної особи.

Так, адміністративний збір у 2022 році у розмірі 250 грн справляється за:

державну реєстрацію змін до відомостей про громадське об’єднання, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів (крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою);

за державну реєстрацію внесення змін до відомостей про відокремлений підрозділ громадського об’єднання (крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою).

Адміністративний збір у 2022 році у розмірі 740 грн справляється за:

державну реєстрацію змін до відомостей про структурне утворення політичної партії, що містяться в Єдиному державному реєстрі (крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою);

за державну реєстрацію змін до відомостей про організацію роботодавців, об’єднання організацій роботодавців, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів (крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою);

за державну реєстрацію змін до відомостей про творчу спілку, територіальний осередок творчої спілки, що містяться в Єдиному державному реєстрі, у тому числі змін до установчих документів (крім внесення змін до інформації про здійснення зв’язку з юридичною особою).

За державну реєстрацію створення творчої спілки, територіального осередку творчої спілки у 2022 році справляється адміністративний збір у розмірі 170 грн.

Звертаємо увагу, що виключно за бажанням заявника, у разі внесення заявником додаткової плати до адміністративного збору, державна реєстрація може бути проведена у скорочені строки. Це питання врегульовано Постановою Кабінету Міністрів України від 25 грудня 2015 р. № 1133 "Про надання послуг у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань у скорочені строки" (зі змінами).

Більш докладно ознайомитися із розмірами адміністративного збору та плати у скорочені строки у сфері державної реєстрації громадських формувань, з розмірами плати за надання відомостей з Єдиного державного реєстру, а також з рахунками для зарахування адміністративного збору у сфері державної реєстрації громадських формувань у Луганській області можна:

на офіційному вебсайті Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) за посиланням https://kharkivobljust.gov.ua/derzhavna-reiestratsiia-drukovanykh-zasobiv-masovoi-informatsii-ta-hromadskykh-formuvan-rekvizyty-rakhunkiv-dlia-splaty-administratyvnykh-posluh/;

на сторінці відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Луганській області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) за посиланням https://www.facebook.com/Відділ-державної-реєстрації-ДЗМІ-та-гром-формувань-у-Луганській-області-1044361669100972/photos/pcb.1919492778254519/1919492038254593/;

за адресою відділу державної реєстрації друкованих засобів масової інформації та громадських формувань у Луганській області Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) – Луганська область, м. Сєвєродонецьк, вул. Єгорова 22, каб. 212 або за телефонами 0645242216, 0953624202;

у центрах надання адміністративних послуг у Луганській області, які приймають документи та видають результати надання адміністративних послуг у сфері державної реєстрації громадських формувань з переліком яких можна ознайомитись за посиланням https://kharkivobljust.gov.ua/sub-iekty-pryjomu-vydachi-dokumentiv-u-sferi-derzhavnoi-reiestratsii-hromadskykh-formuvan/.

Отримати консультацію з питань державної реєстрації громадських формувань у Луганській області можна за телефонами - 0645242216, 0953624202.