11 лютогоФото без опису 2022 року на 88-ому році життя перестало битися серце почесної громадянки міста Сватове - Зотової Марії Харитонівни.

Народилася Марія Харитонівна в місті Луганськ. Закінчивши 7 класів школи, вступила до ремесляного училища. Свою трудову діяльність розпочала токарем на одному з промислових підприємств міста Луганськ, і середню освіту отримувала у вечірній школі. А закінчивши в 1960 році Харківський юридичний інститут – пов’язала своє життя з юриспруденцією.

Юридичну діяльність почала суддею у Марківському районі Луганської області.

Переїхавши в 1963 році до міста Сватове, не полишала його 54 роки свого життя.

Працювала суддею Сватівського районного суду, обіймала посаду секретаря райкому Компартії, голови районного суду. А з 2000 року працювала адвокатом.

За свою трудову діяльність Марію Харитонівну  нагородили орденом „Знак Пошани”.

В 2006 році «За високий професійний рівень, вагомий внесок у розвиток судочинства, державний підхід у виконанні службових обов’язків» рішенням 6 сесії Сватівської міської ради від 12 вересня 2006 року Зотова Марія Харитонівна була занесена до Книги Пошани з присвоєнням звання “Почесний громадянин міста Сватове”.

Вона була світлою, доброю, порядною, принциповою людиною, вірною обраній справі, з честю виконувала свої обов’язки. Стала прикладом гідного служіння Закону і Справедливості. «Ваше честь» – це саме про неї.

До втрати відомої людини ніколи не можна бути готовим, адже з нею йде частинка нашої історії. Важко знайти слова втіхи, неможливо загоїти біль та гіркоту від втрати особистості, проте світлі спогади про неї завжди будуть сильнішими за смерть…

Висловлюємо щирі співчуття родині у зв’язку з тяжкою  втратою.

Нехай світла пам’ять про Марію Харитонівну назавжди залишиться в серцях близьких та знайомих, а Всемилостивий Господь прийме її світлу та щиру душу і оселить там, де праведні спочивають. Царствіє Небесне…!

Вічна і світла пам'ять…!