ЗовнішніФото без опису та внутрішні виклики, що постали сьогодні перед Україною, вимагають від кожного громадянина відповідальності, впевненості та конкретних дій. З метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання.

Цього дня у місті Сватове, на площі 50-річчя Перемоги керівництво міської ради, райдержадміністрації, районної ради, військовослужбовці, що дислокуються на території Сватівської громади, ветерани АТО/ООС та місцеві мешканці зібралися, щоб разом відзначити це нове державне свято.

Звертаючись до учасників дійства, Сватівський міський голова зазначила: «Наш сильний український народ вкотре проявив свої найкращі якості – згуртованість і волю до перемоги. Цього дня ми покажемо всьому світові нашу єдність… Я дякую нашим захисникам та захисницям за відвагу, мужність та неймовірну силу! Дякую за мирне небо! Дякую за Незалежність!».

В рамках свята відбулось урочисте підняття Державного Прапору України та спільне виконання Державного Гімну України.

Пам'ять тих, хто захищав незалежність та суверенітет нашої держави вшанували хвилиною мовчанням та покладанням квітів до пам’ятного знаку «Борцям за незалежність» на Меморіалі Слави, Пам’яті та Скорботи.