Фото без описуПоліція Луганської області інформує

 

Правоохоронці, суспільство і, особливо, батьки підлітків, стурбовані через появу в Україні нової молодіжної субкультури. Про небезпечний рух все частіше пишуть в соцмережах, з’являються відповідні групи в месенджерах.

Як правило, представники нової небезпечної субкультури збираються в групи з десятків людей і влаштовують масові розборки, бійки, хуліганські вчинки. В України офіційно сутичок та бійок не фіксували, але ж, і будь-які зібрання заборонені в умовах військового часу.

Як вже доведено, поширення субкультури має слід країни - агресора. Окупант має на меті використати молодь для дестабілізації ситуації в Україні.

«Штучне поширення такої субкультури – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність. Тож оперативні служби разом із Кіберполіцією встановлюють джерела фінансування, адміністраторів цих інформаційних каналів та організаторів масових заходів», - прокоментував начальник Управління ювенальної поліції НПУ Василь БОГДАН .

Наразі, поліцейські проводять профілактичні заходи з адміністраціями та педагогічними колективами навчальних закладів, батьківською громадою та роз’яснюють про можливі негативні наслідки неформального руху.

Поліція наполегливо рекомендує батькам більше приділяти уваги своїм дітям, намагатися бути їм друзями, проводити спільно час, цікавитись їх життям, не ігнорувати нагальні проблеми.

Ювенальна превенція Луганської області

Ювенальна Поліція України