Фото без описуМіністерство охорони здоров'я України

📌

За перший рік впровадження проєкту 4625 людей протестовано на ВІЛ, виявлено 129 позитивних результатів та 120 осіб розпочали антиретровірусну терапію (АРТ). Упродовж другого року реалізації проєкту 250 клієнтів розпочали АРТ.

❗ З початком повномасштабної війни завдяки проєкту майже 10 тисяч людей, які живуть з ВІЛ, отримали послуги невідкладної допомоги під час війни, а 4 тисячі з них змогли не переривати життєво важливе лікування (АРТ). Уже цьогоріч проєкт виділив 1 473 400 гривень для закупівлі обладнання неурядовими організаціями, щоб вони могли забезпечувати безперервне надання послуг.

З жовтня 2022 року проєкт повернувся до первинної задачі розвитку програми тестування на ВІЛ. Наразі пріоритетними напрямами для проєкту є:

☛ Погодження гнучких моделей надання диференційованих послуг за результатами сегментації клієнтів та визначення найефективніших модальностей тестування.

☛ Посилення спроможності неурядових організацій щодо впровадження нових пакетів послуг на підставі потреб клієнтів.

☛ Дослідження перепон для впровадження гнучких пакетів послуг на регіональному рівні.

☛ Відновлення медичних послуг для населення, яке постраждало від війни.

Під час презентації було обговорено стратегічно важливі питання взаємодії між проєктом та Міністерство охорони здоров’я.

Довідка:

ℹ Проєкт «Інновації для подолання епідемії ВІЛ» впроваджують Пакт, FHI360 та AFEW-Україна за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Надзвичайної ініціативи Президента США з надання допомоги у боротьбі з ВІЛ/СНІД (PEPFAR).