Фото без опису

З січня 2023 року КЗ «Сватівський ліцей № 6» Сватівської міської ради бере участь у проєкті "Безпечний простір: комплексна психосоціальна підтримка українських шкіл в умовах війни" над яким працюють громадська організація ”Слова Допомагають” та фахівці Центру психічного здоров'я НаУКМА за підтримки Plan International. Проєкт фінансується Іспанським агентством міжнародного співробітництва та розвитку (AECID). Партнери програми: Міністерство освіти і науки України, Державна служба якості освіти України, Національний університет "Києво-Могилянська академія".

Із початком повномасштабної війни в Україні навчальний процес у школах зазнав серйозних змін. Дітям доводиться навчатися у перервах між повітряними тривогами та у бомбосховищах. Попри це, освіта є важливою для відновлення і стійкості дітей та молоді. Тож зараз учні та працівники шкіл потребують підтримки.

Даний проєкт, охоплює 400 шкіл, 100 шкільних психологів та 2500 вчителів із різних областей України.

Адже, сформувавши групу учнів та, працюючи за програмою, педагогічний та учнівський колективи навчального закладу вже на практиці побачили дієвість та позитивні результати впровадження. Бо, саме психоемоційний стан наших учнів є головним чинником успішного освітнього процесу.

Тож, працюємо далі та продовжуємо дбати про психічне здоров’я вчителів, учнів та їх батьків.