Фото без опису

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

⚡️ Пропонується, що компенсація суб’єктам господарювання збитків буде здійснюватися за рахунок коштів від відшкодування рф матеріальної шкоди, заподіяної внаслідок тимчасової окупації українських територій.

▪️Уряд підтримав внесення змін до Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

▪️Законодавча ініціатива була розроблена Мінреінтеграції. Нею пропонується врегулювати механізм компенсації збитків суб’єктам господарювання, які надають комунальні послуги на територіях бойових дій і тимчасово окупованих територіях.

▪️Йдеться про підприємства, які здійснюють діяльність на ринку електричної енергії, природного газу, теплопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення тощо.

▪️Такі підприємства цілодобово забезпечують надання послуг на уражених війною територіях, однак не отримують за них оплату та відповідно – зазнають збитків.

▪️Законопроєктом пропонується надати Кабінету Міністрів повноваження визначати порядок компенсації відповідних збитків. А також – особливості надання комунальних послуг на відповідних територіях.

▪️Схвалений Урядом законопроєкт найближчим часом буде внесено до Верховної Ради.