Фото без опису

В зв’язку з окупацією Сватівщини у 2022 році, КНП "Сватівська багатопрофільна лікарня" було перереєстроване на підконтрольній уряду України території. Директор установи - Риженкова Олена Анатоліївна.

Для подальшого провадження медичної діяльності та збереження кадрового потенціалу у 2023 році установою укладено договір з НСЗУ за відповідним пакетом медичних гарантій. Згідно вимог Договору, адміністрацією КНП «Сватівська БПЛ» було вжито заходів по збереженню ліцензії на медичну практику за відповідним напрямом та спеціалізацією і кадровий потенціал для надання медичної допомоги (крім стоматологічної медичної допомоги).

Фахівці Сватівської БПЛ надають дистанційну, консультативну допомогу населенню Сватівської громади (ВПО) та громадянам України. В телефонному режимі за номером телефону 0958028019 можна отримати медичні консультації, інформацію щодо роботи закладу, роз’яснення питань щодо отримання деяких медичних довідок, витягів, електронних рецептів, погодити час консультації з профільним лікарем. Постійно ведеться робота над створенням бази даних щодо пацієнтів з хронічними та орфанними захворюваннями, вживаються заходи щодо забезпечення населення лікарськими засобами та медичними виробами у вигляді гуманітарної допомоги та централізованого постачання за державними програмами, які надходять до установи від Департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА.

Лікарі та середній медичний персонал постійно займаються професійним розвитком, підвищують свої кваліфікації, беруть участь у науково-практичних конференціях, навчаються на вебінарах і курсах.

Триває робота щодо накопичення матеріального резерву лікарні, з метою надання медичних послуг населенню після деокупації нашої громади. На початку 2023 року було підписано меморандум про співпрацю між КНП «Сватівська багатопрофільна лікарня» Сватівської міської ради та Львівською міською громадською організацією «Ротарі Клуб «Львів Інтернешнл». В межах меморандуму та гранту Фундації Ротарі Сватівську громаду буде забезпечено мобільною поліклінікою, яка надаватиме медичні послуги на деокупованій території. Зроблено заявки на отримання медичного обладнання, генераторів, спеціалізованого транспорту, необхідного для відновлення медицини ОТГ. За допомогою Департаменту охорони здоров’я Луганської ОДА від благодійних організацій, фондів та Міністерства Охорони Здоров’я України отримано лікарські та технічні засоби, медикаменти, медичні вироби та обладнання з надання медичної допомоги для відновлення роботи установи після деокупації.