.        

26 квітня з нагоди відзначення Дня охорони праці в Україні у 2023 році відбувся спільний превентивний захід працівників та керівництва Сватівської міської військової адміністрації та представників Східного міжрегіонального управління Державної Служби України з питань праці. Мета заходу – дотримання та організація заходів з охорони праці у громаді після деокупації.

Під час російського вторгнення в Україну питання охорони праці набуло надважливого значення. Підприємства країни продовжують функціонувати, незважаючи на значні ризики та випробування. Організувати роботу служби охорони праці в умовах воєнного стану складне завдання, бо насамперед, це відповідальність за життя та здоров’я працівників. Дотримання законодавства про охорону праці під час виконання відновлювальних робіт безпосередньо після деокупації території нашої громади є першочерговим і надважливим завданням.

На онлайн-нараді розглядалися такі питання:

- законодавство у сфері охорони праці;

- організація охорони праці під час дистанційної (надомної) роботи

- організація безпечного виконання суспільно-корисних робіт.

Також учасниками наради було обговорено питання відзначення Дня охорони праці в Україні 28 квітня 2023 році. Щороку МОП визначає тему (девіз) Всесвітнього дня охорони праці. За рекомендацією МОП девіз Всесвітнього дня охорони праці 2023 – «Безпечне та здорове робоче середовище – основний принцип та право на роботі» - «A Safe and healthy working environment as a fundamental principle and right at work».

Підпуском даного заходу стало спільне рішення Сватівською МВА та представників Східного міжрегіонального управління Державної Служби України з питань праці щодо продовження роботи, всебічне консультування спеціалістами Управління з питань, які будуть виникати під час налагодження процесів життєдіяльності після деокупації громади, та для врегулювання наявних проблемних питань.