Фото без опису Фото без опису

Артем Лисогор: Міносвіти та міжнародні партнери вчасно реагують на наші освітні потреби – ЮНІСЕФ надав ще 391 ноутбук та планшет для школярів Луганщини

«225 закладів загальної середньої освіти функціонувало в області до початку російського вторгнення. 111 з них зазнала пошкоджень після обстрілів ворога. Деякі – знищені. Після деокупації їх доведеться відновлювати або будувати з нуля, – зазначив очільник Луганщини Артем Лисогор. – Сьогодні поспілкувався з нашими освітянами з усіх громад, які теж зібрались в Києві. Всі чекають на визволення, аби налагоджувати освітній процес вже вдома. Зараз вони роблять все можливе, щоб діти отримали якісні знання. Навчальний процес в нас відбувається онлайн. Це складно і вчителям, і дітям. Тому дякую Міністерству освіти і науки та міжнародним партнерам, що вчасно реагують на наші потреби».

Він додав, що до деокупації наших територій вкрай важливо зберегти мережу евакуйованих закладів освіти, їхні педагогічні колективи та дітей, які там навчаються.

Тому чергова партія із 391 пристрою, які невдовзі отримають наші школярі, підвищить онлайн-спроможності процесу освіти.

«Будемо працювати за цим напрямом до поновного забезпечення потреб учнів та вчителів», – додав Артем Лисогор.

«Разом з партнерами ми робимо усе, щоб кількість дітей, які мають доступ до комп’ютерного обладнання, постійно зростала. Це критично важливо для тих областей, які регулярно потерпають від російських атак та мають тимчасово окуповані території», – запевнив Міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Нове постачання ноутбуків та планшетів від ЮНІСЕФ уможливило фінансування Європейського Союзу, спрямоване на забезпечення доступу до освіти для дітей в умовах повномасштабної війни.

Крім того, Республіка Корея спрямувала кошти на підтримку формальної та неформальної освіти для дітей в Україні.