Фото без опису

Згідно структури штату МВА у березні створено та розпочав своє функціонування відділ соціального захисту населення. На сьогодні у відділі працює два головних спеціаліста. Посада начальника відділу - вакантна.

Відділом ведуться підготовчі роботи, які спрямовані на виконання функціональних обов’язків та оперативного відновлення надання адміністративних послуг соціального характеру мешканцям громади після її деокупації.

На сьогодні завершено процедуру з підключення до Програмного комплексу «Інтегрована інформаційна система «Соціальна громада» та ЄІССС «Реєстр надавачів та отримувачів соціальних послуг».

З метою ефективної та практичної реалізації прав постраждалих осіб, визначених Законами України «Про запобігання та протидію домашньому насильству» та іншими законодавчими актами у цьому напрямку роботи визначено відповідальних осіб з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі та протидії торгівлі людьми на території Сватівської територіальної громади.

Затверджено місцевий план та графік виконання заходів з впровадження Національного плану дій з виконання резолюції Ради безпеки ООН 1325»Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року.

Затверджено програму оздоровлення та відпочинку дітей та учнівської молоді на 2023 рік.

Відділом соціального захисту населення ведеться збір та аналіз даних для розробки місцевих програм після деокупації Сватівської громади.

Спеціалісти відділу постійно вивчають напрямки державної стратегії соціальної політики для майбутнього їх впровадження в розвиток громади.

Для комунікування, отримання консультацій, роз’яснень з питань соціального захисту населення працює електронна скринька звернень Сватівської МВА mva_zvern@ukr.net або телефонна «гаряча лінія» 0938035287.