Фото без опису

Шановні жителі Луганщини! Співвітчизники!

8 травня - День пам’яті та примирення. Дата, яка є символом скорботи за усіма жертвами Другої світової війні. Ще донедавна ми у повній мірі не розуміли глибини болю та страждань, які пережили її очевидці.

Розв'язана росіянами повномасштабна війна проти України знову оголила нам нерв. Ми знайшли не тільки слова, а й сенс битись за кожен клаптик рідної української землі.

Сьогодні усе людство пригадує жертву, яку довелось принести задля знищення нацизму. Заради цієї мети тоді, понад 80 років тому, об'єднався увесь цивілізований світ. У наші дні світ так само об'єднався для знищення кривавого та потворного рашизму - рідного онука гітлерівського нацизму.

Друга світова відібрала та зруйнувала життя мільйонів українців. Та війна, як і будь-яка інша, залишила після себе багато невиліковних ран, з якими суспільство змушене було боротися ще довгі роки.

Цього року ми вперше 9 травня святкуємо День Європи, як усі країни Євросоюзу. Адже Перемога, за яку ми боремось, буде результатом об’єднаних з нашими партнерами зусиль для відновлення миру.

Віддамо належне тим, хто бореться, боровся, і загинув заради свободи України.

Пам'ятаймо їх та докладаймо всіх зусиль, щоб забезпечити мирне та процвітаюче майбутнє для нашої держави.

Слава героям! Слава Україні!

Начальник Луганської обласної

військової адміністрації Артем ЛИСОГОР

 

Джерело: Луганська обласна державна адміністрація