Фото без опису

Сьогодні 8 травня - День памʼяті та примирення, європейська традиція памʼятання про Другу світову війн. Разом з цивілізованим світом українці сьогодні вшановують тих, хто в цій війні боровся з нацизмом та переміг його, хто врятував світ, давши можливість людству будувати світле мирне майбутнє.

Завдяки об’єднанню спільних зусиль найвпливовіших країн світу в Антигітлерівську коаліцію було знищено гітлеровський режим. Тяжкі випробування у цій війні випали на долю України та українського народу.

Другий рік поспіль українці проводять сьогоднішню памʼятну дату в умовах сучасної повномасштабної війни Росії проти України, яку називають найбільшою війною в Європі з часів Другої світової. Ті жахіття війни, які раніше асоціювалися з останнім глобальним конфліктом, стали реальністю в Україні внаслідок воєнних злочинів російської армії та керівництва РФ. Тому сьогодні, європейське цивілізоване суспільство об’єднане в підтримці задля відновлення миру та перемоги над країною-терористом. Світ усвідомлює всі ризики для Європейських країн, якщо не зупинити і не покарати агресора зараз.

Саме сьогодні час пише нові сторінки історії української нації, нові сторінки історії світу. І саме сьогоднішній День пам’яті та примирення, 8 травня – це ще одна нагода привернути увагу людства та показати, що тільки об’єднавши зусилля, разом зі всім цивілізованим світом ми зможемо перемогти зло, військову агресію, терор, не втратити свою ідентичність, відстояти принципи демократії та незалежного розвитку суспільства задля мирного щасливого майбутнього прийдешніх поколінь на землі.