Фото без опису

Готуючись до деокупації, ми вже сьогодні усвідомлюємо всі ризики, з якими будемо стикатися, коли повернемося на Сватівщину – насамперед це проведення робіт в небезпечних умовах праці, а також мінна безпека звільнених територій.

Одним з важливих питань для Сватівської МВА є організація безпечного проведення робіт та охорона праці на робочому місці. Наразі Сватівською МВА ініційовано проведення ряду заходів з організації робіт після деокупації. На сьогодні відповідальні працівники МВА приймали участь у декількох спільних превентивних заходах з представниками Східного міжрегіонального управління Державної служби України з питань праці. Головна мета таких заходів - поліпшення стану охорони праці, недопущення виробничого травматизму. Спеціаліст Сватівської МВА взяла участь у практикумі «Перша домедична допомога під час надзвичайної події».

Також проведено два спільні семінари з відділом профілактики та розслідувань нещасних випадків Головного управління Пенсійного фонду України в Луганській області щодо «Створення та реалізації ефективної системи управління охороною праці підприємств (СУОП)» та «Робота служби охорони праці установи в умовах військового стану». Проведено консультації з питань проведення інструктажів з використанням дистанційної форми навчання із застосуванням технічних засобів та тестування під час перевірки знань з питань охорони праці працівників.

Спеціалісти міської військової адміністрації та підпорядкованих установ ознайомились з курсом з мінної безпеки «Дивись під ноги! Дивись, куди йдеш!», який розроблений у межах програм «Дивись під ноги!» та «Спільнодія». Знання про мінну безпеку вкрай важливі для кожного, хто перебуває на звільнених територіях або тільки планує туди свій шлях. Про правила безпечної поведінки необхідно говорити і знати всім, хто проживає в Україні, адже повне очищення країни від мін триватиме роками навіть після завершення війни.

Фото без опису  Фото без опису