Фото без опису

ФОРУМ-ПРАКТИКУМ «ВІДБУДОВА В ДІЇ»

16 травня 2023 року начальник Сватівської міської військової адміністрації Олександр МІТКЕВИЧ та в.о. директора КП «Сватове-благоустрій» Вячеслав ГАРЬКАВЕНКО взяли участь у Форумі-практикумі "Відбудова в дії". Мета Форуму-практикуму: обмін досвідом та практичними кейсами відбудови між органами місцевого самоврядування задля відновлення та всебічного розвитку громад України, які постраждали під час війни.

На заході були презентовані державні та міжнародні програми відбудови та розвитку постраждалих територій, продемонстровано реалізовані проєкти відбудови громад.

Структура заходу складалася з 5 панелей:

1.Механізми відшкодування збитків. Підключення громад до Реєстру пошкодженого/зруйнованого майна.

2. Координація негайної відбудови стратегічних об’єктів.

3. Міжнародна фінансова допомога громадам.

4. Енергоефективність – пріоритетний принцип відбудови.

5. Залучення інвестицій до відбудови громад.

Спікерами заходу були: заступники Міністра розвитку громад територій та інфраструктури, Голова та заступник голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України, представники громад м. Ірпінь, с. Макарів, м. Тростянець, м. Миколаїв, м. Житомир, м. Чернігів.

По кожному напрямку було обговорено механізми організації роботи та проблеми, що виникають під час впровадження цих заходів.

Очільники громад Київської, Житомирської, Сумської, Чернігівської та Миколаївської областей поділилися досвідом відновлення міст після деокупації цих територій та зазначили, що швидке та якісне відновлення інфраструктури громад після російської агресії напряму залежить від консолідації зусиль та спільної праці органів влади, органів місцевого самоврядування, міжнародних донорів та приватного партнерства.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису