Фото без опису

Окупанти обстріляли Невське і вбили жінку, у так званій «лнр» не видаватимуть атестати про закінчення школи без наявності паспорту рф, росіяни замінували все навкруги і шукають місця для розвитку туристичної діяльності

«Жінка загинула у п’ятницю ввечері. Саме тоді росіяни вчергове вдарили артилерією по житловому масиву Невського, – повідомив очільник Луганщини Артем Лисогор. – До неї неодноразово зверталися з пропозицією евакуюватися – вмовляли і представники місцевої адміністрації, і родичі, але жінка кожного разу відмовлялася. У населеному пункті ще залишаються ще близько 60 осіб, які наражають на небезпеку і себе, і тих людей, які, ризикуючи життям, регулярно привозять їжу і все необхідне до села. Працюємо з кожним, дехто погоджується, але попри такі трагічні випадки, евакуація не є масовою».

Вчора окупанти також відкрили вогонь по Невському, а ще по Стельмахівці, Макіївці та Білогорівці.

Завдали авіаційних ударів в районах Білогорівки та Діброви.

Противник продовжує використовувати цивільні медичні заклади захоплених територій у власних цілях. Так, верхні поверхи Лутугинського районного територіального медичного об’єднання окупанти перетворили на військовий шпиталь, а для його прикриття на першому поверсі залишили дитяче відділення.

Наразі у медичному закладі на лікуванні перебуває близько 100 російських військовослужбовців з пораненнями різного ступеню важкості. Це число є піком можливостей військового шпиталю у наданні медичних послуг.

Піком абсурду є примусова паспортизація школярів. Спочатку їм погрожували не допуском до іспитів у разі відсутності паспорту рф, тепер взагалі запропонували видавати атестати тільки із наявністю цього документа. Замість підготовки до тестувань та подальшого вступу підлітки вимушені займатися бюрократією і відстоювати великі черги.

У так званій «лнр» створено оперативний штаб з виявлення земельних ділянок та територій для туристської діяльності. Повідомляється, що його сформовано для реалізації проєкту «Земля для туризму». Штаб вибиратиме з наданих окупаційною адміністрацією земельні ділянки, які є найбільш прийнятними та привабливими для інвесторів. Військові рф мінують територію навкруги, так звана влада шукає місця для туризму. Бюджетні кошти стерплять все. Як і люди в окупації.