Фото без опису

З 2014 року Республіка Литва зробила неоціненний вклад у допомогу українському народові в боротьбі з російським агресором, яка тільки посилилася після повномасштабного військового вторгнення росії у лютому 2022 року.

Сватівська громада не стала винятком. У січні наша громада отримала від литовського міста-побратима Плунге допомогу, яка поповнила матеріальний резерв. Перемовини щодо продовження співпраці між громадами у цьому напрямку тривають зараз. Литовський народ всім серцем переживає за долю українців і своєю участю виказує небайдужість та підтримку у боротьбі з російським агресором, який прагне знищити нашу країну, самобутність і національну ідентичність українського народу.

Одним з чергових фактів підтвердження цинізму, неповаги до національних цінностей інших народів та самовихвалення російської держави став акт вандалізму в ніч на 9 травня в місті Плунге. На стаціонарній стелі з написом назви міста вандали перефарбували першу літеру в кольори російського триколору. Цей випадок отримав розголос та засудження громадської спільноти. Органи безпеки негайно провели відповідні заходи по встановленню винних осіб. Муніципальні служби оперативно відреагували та прибрали наслідки вандалізму, посилили дії по недопущенню таких інцидентів у подальшому. А в підтримку українців та України, відображення активної позиції литовського народу в питанні українсько-російської війни, пофарбували літери назви міста в кольори національних прапорів України та Республіка Литва, як символ непохитної дружби, всебічної підтримки і спільної боротьби проти держави агресора.

Ми дякуємо нашим литовським друзям, побратимам з міста Плунге, за небайдужість і підтримку українського народу! На долю українців випало таке страшне випробування, як війна, розпочата росією та «путінським режимом», а Литва, які і інші цивілізовані країни світу, стали на підтримку демократичних цінностей і суверенітету нашої держави. Українці боряться не тільки за незалежність своєї країни - ми прагнемо перемоги справедливості, гуманізму і добра в цілому світі. Тож підтримка світових проєвропейських держав у цьому питанні є однією зі складових успішного і справедливого завершення війни.

При публікації використано інформацію з сторінки Plungės rajono savivaldybė https://www.facebook.com/plungessavivaldybe?__cft__[0]=AZUQ-5RNOVBWKGAOYUMnu1lX0NWHjlpbfCXnCIBuvJ15C4qgNZ1s6VKG2G3KDiVwr64yYzJU3YHWBlMRohkiuwBFgRk8lLUR03VQpkZ3bl_RYVDNNekcjdHat6PbqUI8Q-upbc-NExAfw_94ZPFEK8oU_-7bZZK61nqy6827TgbP2jVr5AZNw8EUwh_KDQyYy1w&__tn__=-UC%2CP-R