Фото без опису

Після повномасштабного вторгнення та окупації Сватівщини у 2022/2023 навчальному році відновив свою роботу 1 заклад освіти громади - КЗ "Сватівський ліцей №6", який працює в дистанційному режимі на платформі HUMAN із застосуванням цифрових технологій.

Цього року до навчання приступають 23 класи: три перших і три п'ятих за програмами НПП "Інтелект України", НПТ "Росток", НУШ, другий, по два 3-х і 4-х за програмами НПП "Інтелект України" та НУШ. Учні 6-х класів навчатимуться за оновленими програмами НУШ. Учні 7-х - 9-х класів навчатимуться за Типовими навчальними програмами. На кожній паралелі відкрито по 2 класи, в одному з яких окремі предмети вивчаються поглиблено, що дозволяє надалі запроваджувати профільне навчання у старшій школі. Учні 10-х і 11-х класів навчатимуться за філологічним, історичним та універсальними профілями.

До навчання приступлять 496 учнів, серед яких 27 першокласників, 49 учнів 9-х класів, 54 учні 11-х класів. Колектив складається із 39 педагогічних працівників, серед яких 3 вчителі мають педагогічне звання "вчитель-методист", 5 вчителів мають педагогічне звання "старший вчитель"; 2 вчителі пройшли навчання освітніх експертів з питань інституційного аудиту, 1 вчитель є експертом з питань сертифікації вчителів початкових класів, 1 вчитель успішно подолав сертифікацію вчителів початкових класів у 2023 році. Серед колег 3 є тренери НУШ, 1 викладач МАН.

Заклад є учасником Міжнародного проєкту «Школу-вгору», який спрямований на розвиток цифрових компетентностей і психосоціальну підтримку. Програма розроблена міжнародними та українськими експертами, вчителями, тренерами та психологами. Проєкт “Школу-вгору” - цифрові компетентності і психосоціальна підтримка” впроваджує БФ “Восток СОС” в партнерстві з естонською організацією Mondo, БФ «Справжні українці» та БФ «Щире серце», за підтримки Гуманітарного Фонду для України.

Ліцей є учасниками проєкту «БЕЗПЕЧНИЙ ПРОСТІР: комплексна психосоціальна підтримка українських шкіл в умовах війни» у співпраці між Громадською організацією «Асоціація фахівців з розв'язання конфліктів та соціальної і психологічної підтримки «Слова допомагають», організацією «Plan International» та Державною службою якості освіти України.

Команда вчителів закладу пройшла 12 годинне навчання «SAFE SPACE – Невідкладна психосоціальна підтримка для учнів та шкільних вчителів» у рамках проекту «Безпечний простір».

3 вчителя закладу є учасниками проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті». Даний проєкт спрямований на застосування цифрових методів викладання та навчання учнів стійкості до дезінформації та маніпуляції.