Фото без опису

Джерело: Сватівська райдержадміністрація - районна військова адміністрація

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=294195413546556&id=100088682982895

Наскільки вправно ви боретеся з пропагандою, розпізнаєте маніпуляції та можете захистити себе від інформаційних небезпек? Перевірте себе — пройдіть щорічний національний тест з медіаграмотності.

Національний тест з медіаграмотності — це частина заходів, присвячених Глобальному тижню медіаграмотності, який святкують у всьому світі 23 — 29 жовтня. У 2022 році це була перша ініціатива в Україні, яка мала на меті об'єднати українців навколо теми медіаграмотності. У 2023 році — це вже традиція.

Тест відбудеться 25 жовтня (середа) на платформі Typeform.

Посилання на платформу буде опубліковано на сайті https://filter.mkip.gov.ua та у соцмережах Фільтра http://surl.li/mkxku напередодні тесту.

Платформа для проходження тесту буде відкрита чотири рази на день протягом 45 хвилин. Початок тесту — о 10:00, 13:00, 17:00, 21:00. Після проходження тесту вам автоматично висвітиться ваш результат, правильні відповіді буде опубліковано 26 жовтня на сайті Фільтра.

Учасники/ці, які дадуть найбільшу кількість правильних відповідей за найшвидший час, отримають приємні подарунки! Пройти тест можна лише 1 раз — учасники/ці, які пройдуть тест декілька разів, не зможуть претендувати на подарунки.

Сертифікати отримають лише «Гуру медіаграмотності». Зверніть увагу, якщо ви неправильно вкажете свою електронну пошту, організатори не зможуть надіслати вам сертифікат. Також переконайтеся, що ви правильно зазначили своє ім’я та прізвище.

Переможців тесту буде оголошено 1 листопада у наших соцмережах та на сайті Фільтра, а також надіслано сповіщення на електронну пошту.

Національний тест з медіаграмотності організований Фільтр. Національний проєкт з медіаграмотності Міністерство культури та інформаційної політики України, який реалізується за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні та фінансування уряду Японії, разом із програмою USAID Мріємо та діємо, що впроваджується IREX in Ukraine, та проєктом «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність в освіті», що виконується IREX за підтримки Посольства США в Україні у партнерстві з Міністерство освіти і науки України.