Фото без опису

Сьогодні 13 листопада в м. Бориспіль прощалися зі сватівчанином, воїном- захисником, гранатометником стрілецького відділення одного з підрозділів ЗСУ - Сергієм Пономарьовим, який загинув 5 листопада 2023 року на Запорізькому напрямку.

Крило війни та окупація чорною тінню висить над Сватівською громадою, тому наші Герої -земляки знаходять останній прихисток далеко від дому. В останню путь Сергія проводжала Бориспільська громада, представники Бориспільського ТЦК та СП, Сватівської МВА, Міловської СВА, побратими загиблого, рідні та друзі, які зараз мешкають на Київщині. Чин відспівування духовенством провели на Книшовому меморіальному парковому комплексі м. Бориспіль. Свій останній земний прихисток Сергій обрів на Рогозівському кладовищі м. Бориспіль.

Багато друзів, знайомих залишилося у Сергія. Трагічна звістка про смерть відважного воїна болем втрати одізвалася в серцях сватівчан по всьому світу, бо багато хто через російську окупацію Луганщини проживає в різних областях України та за кордоном. У їхніх спогадах Сергій залишиться щирим, надійним, товариським, великим патріотом та людиною, яка не тільки вірила в добро та справедливість, але й, не рахуючись з власним життям, мужньо захищала нашу свободу та незалежність. Невимовний біль та розпач ми розділяємо з родиною, братом, та мамою, яка не зможе провести в останню путь свого сина та передати його тіло рідній сватівській землі, бо брудний чобіт нещадного ворога паплюжить наш квітучий край.

Хай добрий та світлий спомин про захисника стане сильнішим за смерть і навіки залишиться у серцях всіх, хто його знав, любив і шанував. Низько схиляємо голови в пошані перед Героєм, який боровся за Перемогу і віддав своє життя за мирне небо над Україною, за вільний Схід та Південь, за українську Луганщину. Відтепер він навік – у небесній варті.

На заході були присутні начальник Сватівської МВА Олександр Міткевич, т.в.о начальника Відділу культури, молоді та спорту Сватівської міської ради Аліна Ратій, в. о. начальника КП «Сватове-благоустрій» Вячеслав Гарькавенко, які в знак пошани та вдячності від земляків-сватівчан поклали вінок та квіти на могилу Захисника – Героя.

Вічна слава та пам'ять Сергію! Подвиг воїнів захисників завжди у серці кожного з нас! Слава Герою!