Фото без опису

10 грудня щороку у світі відзначають Міжнародний день прав людини, заснований Генеральною асамблеєю ООН, бо саме в цей день в 1948 році Організація Об’єднаних Націй прийняла Загальну декларацію прав людини.

У Декларації заявлено, що кожна людина повинна мати всі права і всі свободи, проголошені цією Декларацією, незалежно від раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, політичних або інших переконань, національного чи соціального походження, майнового, станового або іншого становища. Крім того, не повинно проводитися ніякого розрізнення на основі політичного, правового або міжнародного статусу країни або території, до якої людина належить.

На жаль, сьогодні Україна, як і весь світ, зіштовхнулася із особливою жорстокістю та неповагою до прав людини. В реаліях війни в нашій державі ми бачимо сотні тисяч випадків порушення прав людей, постійний терор та вбивства безневинних, страждання цивільного населення, дітей, людей похилого віку.

Тому, сьогоднішній день – ще один привід закликати весь цивілізований світ до гуртування для досягнення спільної мети – захисту прав людини та створення сприятливих та безпечних умов життя в усьому світі.