Фото без опису

Джерело: Луганська обласна державна адміністрація

У Довжанську дев’ять років не можуть відремонтувати систему водопостачання, у Новодружеську не надаються комунальні послуги та відсутнє транспортне сполучення, ворог збільшив кількість обстрілів по всій лінії фронту

«Загарбники продовжують тиснути поряд з Макіївкою та залишаються активними у Серебрянському лісі. На цих ділянках фронту наші захисники відбили п’ять штурмів. Піхоту ворога все частіше підтримує велика кількість безпілотників. Останнім часом упродовж доби їхнє застосування збільшено вдвічі», – поінформував Артем Лисогор, очільник Луганщини.

По Білогорівці та Серебрянському лісництву росіяни вдарили з авіації. На зазначених напрямках вони активно застосовували артилерію та міномети. У другій половині січня кількість ворожих обстрілів на східному фронті зростає.

Є багато населених пунктів, забутих росіянами від дня окупації і до сьогодні. Жителям Новодружеська обіцяли полагодити електро- та водопостачання спочатку по завершенні псевдореферендуму у 2022 році, потім – після так званих «перших виборів» у 2023-му.

Під час передвиборчої кампанії з переобрання президента рф окупаційна адміністрації вже не озвучує ніяких намірів стосовно відновлення цього міста.

Влітку ще існувало регулярне транспорте сполучення з сусідніми Лисичанськом та Сєвєродонецьком, але вже майже півроку місцеве населення залишилося і без цього. Єдиний спосіб виїхати – спіймати «попутку».

Вже звикли не сподіватися на допомогу від загарбників жителі захопленого у 2014 році Довжанська. На водогонах у межах міста і навколо практично щотижня трапляються аварії. Але робити капітальний ремонт системи окупаційна влада не вважає за потрібне.

Коли виключають воду по всьому місту, люди не знають, скільки діб вона буде відсутня, шукаючи альтернативні варіанти джерела – взимку простіше.