Фото без опису

Координаційний Центр Сватівської МВА розпочав свою роботу у жовтні 2023 року. І сьогодні він повноцінно працює та надає більше 20 послуг внутрішньо переміщеним особам з Луганської області. Для облаштування приміщення Центру Сватівська МВА з жовтня 2023 року бере участь в проєкті Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Демократичне врядування в Східній Україні» щодо надання технічної допомоги.

В рамках укладеної Угоди американськими партнерами було надано на безкоштовній основі меблі для обладнання приміщення Центру. Це дозволило оформити зонування приміщення. Надана оргтехніка використовується для роботи як працівниками Центру, так і для облаштування місць самообслуговування відвідувачів.

Для Сватівського ЦНАПу вже отримано два намети, які стануть в нагоді після деокупації громади для розгортання мобільних пунктів обігріву та організації надання гуманітарних, соціальних і адміністративних послуг в віддалених населених пунктах громади. Також заплановано постачання 2 мобільних кейсів адміністраторів ЦНАПу. Тепер надання адміністративних послуг буде відбуватися не тільки стаціонарно, в адмінприміщенні Центру, а і за потребою, при виїзних прийомах громадян, а після деокупації – на території нашої громади.

Завдяки обладнанню, наданого фондом, Координаційний Центр має можливість облаштувати пункт обігріву під час можливих блекаутів та несприятливих погодних умов. У разі виникнення надзвичайної ситуації, пов’язаної з відсутністю електропостачання, приміщення Центру буде забезпечено електроживленням від генератора, для опалення приміщення будуть використані теплова гармата та обігрівачі, а портативні зарядні станції EkoFlow будуть забезпечувати безперервну роботу Центру.

Також дитячу кімнату хабу та основну зону відвідування, в рамках проєкту, вже облаштовано телевізорами для трансляції дитячих передач та проведення відео нарад. Наразі триває завершальний етап даного проекту.

«Ми дуже вдячні нашим міжнародним партнерам! Допомога та підтримка від міжнародної спільноти для ВПО, які постраждали через війну на Сході України – дуже цінна та є вагомим внеском в покращення роботи самої військової адміністрації. Участь у цьому проекті дала змогу розширити спектр послуг нашого Центру, покращити якість їх надання для людей. Кожен, хто відвідав Сватівський Координаційний Центр бачить міжнародну підтримку в дії – бо саме завдяки Програмі USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» Координаційний центр має сучасне облаштування, комфортні умови для отримання гуманітарної допомоги нашими ВПО та якісний сервіс у вирішенні багатьох питань, з якими стикаються громадяни при інтеграції на тимчасовому місці проживання.

Дякую команді Програми USAID «Демократичне врядування в Східній Україні» від імені Сватівської громади, від імені всіх відвідувачів нашого хабу за підтримку, дієву допомогу і небайдужість! Тільки разом, гуртуючись – ми вистоїм і переживемо всі негаразди, щоб у скорому майбутньому повернутися на рідну Луганщину», - зазначив Олександр МІТКЕВИЧ, начальник Сватівської МВА.

Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису