Фото без опису Фото без опису

Джерело: Луганська обласна державна адміністрація

Разом з окупацією на територію регіону росіяни принесли антисанітарію та величезні сміттєзвалища, що спровокувало появу великої кількості тварин, які можуть бути розповсюджувачами небезпечних хвороб.

«Я неодноразово наголошував на тому, що ми маємо бути готові до звільнення кожного метру нашої землі заздалегідь. У тому числі, це стосується і роботи протиепізоотичної комісії. Ми спостерігаємо за ситуацією на тимчасово окупованих територіях і в багатьох містах вона близька до екологічної та епідеміологічної катастрофи. Посеред Лисичанська та Сєвєродонецька – величезні смітники, а на них, відповідно, і щури. Ми маємо бути готовими до того, що залишать після себе терористи», - наголосив Артем Лисогор.

Крім того, на території області наразі велика кількість покинутих та диких тварин, які через наслідки війни можуть стати реальною небезпекою для наших бійців та після деокупації. Нині комісія працюватиме над поповненням матеріально-технічного резерву, аби швидко проводити протиепізоотичні заходи після деокупації населених пунктів.

«Наразі фахівці Держпродпроживслужби Луганщини проходять навчання та підготовку для роботи після звільнення наших територій. Як тільки дозволить безпекова ситуація ми розгорнемо моніторингову діяльність та проведемо заходи з профілактики сказу», - зазначила начальник Головного управління Держпродпроживслужби в Луганській області Ріта Холоденко.

Артем Лисогор також доручив Комісії пропрацювати можливість створення мобільних лабораторій та розробити план заходів, щодо боротьби із гризунами, які переносять небезпечні інфекційні хвороби, та дошкуляють нашим захисникам в окопах.