Фото без опису

16 лютого до Координаційного центру при Сватівській МВА в м. Бровари з візитом завітала гостя з Нідерландів - пані Маріка Дроохсма представниця програми PAX (PEACE. Are you in?). Під час візиту пані Маріка була ознайомлена з діяльністю Координаційного центру та послугами, які надаються для внутрішньо переміщених осіб Сватівською МВА.

Обговорювалися також соціально-політичні питання територій, що є тимчасово окупованими, мова йшла і про інтегрування та розвиток громад після їх деокупації, вирішення конфліктних процесів у суспільстві, які можуть виникнути після деокупації та реінтеграції територій. Тому важливо вже сьогодні розпочинати діяльність направлену на підготовку відновлення та побудови мирного суспільства після деокупації громади. Пані Марікі було запропоновано перегляд відеороліка про Сватівську громаду, як свідчення про самодостатність, демократичність суспільства та патріотичність нашого населення до приходу «руського міру». Нідерландській гості також було презентовано марку «Svatove 1660», на якій зображені пам’ятки культурної спадщини та інші локації нашої громади.

Результатом зустрічі стала зацікавленість місії РАХ у подальшій співпраці з нашою громадою в питаннях впровадження різних методів та інструментів для забезпечення безпеки та мирного врегулювання конфліктних ситуацій у суспільстві та серед цивільного населення під час реінтеграції нашого регіону та відновлення роботи державних органів влади на деокупованих територіях.

Довідково: дослідницька місія програми PAX в Україні розпочалася у 2014 році, після початку АТО та анексії Криму, і вже з 2015 року Програма РАХ працює на території нашої держави. Пріоритетні напрямки роботи: розвиток культури ненасильницького діалогу, як методу мирного врегулювання конфліктів у найбільш конфліктних регіонах; участь громадян у процесах управління і сприяння розвитку активних громад; сприяння розвитку інклюзивності та стійкості у різних суспільних сферах.

#українськамиротворчашкола

#ІсторичнаПравда

#центрблизькосхіднихдосліджень

Фото без опису Фото без опису Фото без опису