Фото без опису

Джерело: Луганська обласна державна адміністрація

Щодо будівництва житла для громадян, які постраждали від війни, Луганська ОВА та Сєвєродонецька МВА підписали меморандуми про співпрацю з Мінреінтеграції та Міжнародною організацією з міграції.

Крім цього, партнером Луганської облдержадміністрації стала Львівська облдержадміністрація, а Сєвєродонецької міської військової адміністрації - Дрогобицька міська рада.

Проектом міжнародної технічної допомоги «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України» передбачено будівництво/реконструкцію у 2024-2025 роках 24 житлових об’єктів у територіальних громадах Київської, Львівської, Чернівецької, Вінницької та Івано-Франківської областей.

Це дозволить забезпечити квартирами приблизно 6000 людей. Зокрема й мешканців Луганської області.

«Понад 100 тисяч родин луганчан не мають наразі власного житла і не в змозі його придбати самотужки. Тому доступна довгострокова оренда є оптимальним рішенням і для людей, і для держави», - прокоментував подію очільник Луганщини Артем Лисогор.

Також він доповів членам Наглядової ради проекту про пріоритетні напрями його реалізації громадами Луганської області та подякував за постійну підтримку Луганщини Міністерству з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, особисто пані Ірині Верещук, Міжнародній організації з міграції.

Зі свого боку, Артем Лисогор гарантував ефективну координацію взаємодії між усіма учасниками проекту, включаючи громадські організації та бізнес-структури, а також постійний моніторинг та прозорість його впровадження.

Віцепрем’єрка повідомила, що Мінреінтеграції напрацьовує Стратегію забезпечення переселенців житлом на 2025-2030 роки. Для її реалізації знадобляться зусилля як центральної влади, так і органів місцевого самоврядування. Також у цьому контексті є надзвичайно важливою допомога міжнародних партнерів.

Фінансування проекту «Покращення житлових умов внутрішньо переміщених осіб на Сході України» забезпечує Федеральне міністерство економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Кредитну установу для відбудови (KfW). Кошторисна вартість проекту: 72,1 мільйона євро.

Фото без опису Фото без опису