Фото без опису

#ПМГдляВетерана2024

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

❗ Під час інфаркту життєво важливо якнайшвидше звернутися по медичну допомогу. Діагностика й лікування інфаркту для ветерана – безоплатні включно з ліками та всіма необхідними обстеженнями. Їх вартість лікарні оплачує Національна служба здоров’я України.

Допомога надається в закладі, який має договір із НСЗУ за пакетом “Медична допомога при гострому інфаркті міокарда”. Таких лікарень зараз 74, зокрема, чотири – приватні. Електронне направлення не потрібне: лікування інфаркту безоплатне як у разі доставлення “швидкою”, так і в разі самозвернення.

Ветеран може розраховувати на такі, зокрема, послуги:

✔️цілодобові аналізи (клінічний і біохімічний аналізи крові, група крові й резус-фактор, коагуляційний гемостаз, глюкоза, кількісне визначення маркерів ушкодження міокарда тощо);

✔️цілодобові інструментальні дослідження (ангіографія судин, ЕКГ, ЕХО-КГ, рентген тощо);

✔️екстрена катетеризація коронарних артерій серця;

✔️забезпечення ліками з Нацпереліку основних лікарських засобів і за рахунок централізованих закупівель МОЗ;

✔️своєчасне знеболення та анестезія;

✔️забезпечення компонентами і препаратами крові;

✔️інтенсивна терапія;

✔️реабілітація.

Докладніше про безоплатне лікування інфаркту можна дізнатися на сайті НСЗУ у розділі “Громадянам / Пріоритетні стаціонарні послуги”: https://cutt.ly/QwNEYTrd.