З давніх часів кооперативність співпраці завжди була ефективною. Тому сьогодні починається новий етап співпраці Сватівської міської ради, Сватівської районної ради, Сватівської райдержадміністрації та територіальних громад новоутвореного району, спрямований на налагодження та зміцнення горизонтальних зв’язків.

2 квітня 2021 року Сватівський міський голова Віта Сліпець підписала Меморандум про співпрацю. Цей документ повинен створити основи для співпраці, обміну інформацією, зміцнення зв’язків між сторонами у сферах економіки, науки, культури, освіти, охорони здоров’я, спорту, туризму, земельних відносин, житлово-комунального господарства, охорони навколишнього природного середовища тощо.

«Як на мене, підписання цього Меморандуму орієнтоване на вирішення нагальних та, безсумнівно, важливих питань щодо розвитку району у складі семи об’єднаних громад задля забезпечення ефективної та згуртованої співпраці всіх гілок влади, як в умовах нинішньої децентралізації, так і нової Стратегії нашого розвитку» - у своїй промові зазначила Сватівський міський голова Віта Сліпець.

Віта Володимирівна звернулася до підписантів з проханням щоб Меморандум став не лише декларацією, а був втілений в життя задля вирішення спільних проблем мешканців.

Прес-центр Сватівської міської ради