Фото без опису

Сватівським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області (далі – Сватівське відділення) упродовж I кварталу 2021 року надано фінансування матеріального забезпечення 132 страхувальникам на загальну суму 3169,9 тис. гривень. Виплати отримали 862 застраховані особи. 

За січень-березень 2021 року страхувальниками надано 550 заяв-розрахунків на фінансування витрат з виплати матеріального забезпечення застрахованим особам на загальну суму 3937,6 тис. грн, а саме:

- допомога по тимчасовій непрацездатності – 3001,6 тис. грн;

- допомога по вагітності та пологах – 834,7 тис. грн;

- допомога на поховання – 16,4 тис. грн;

- допомога з причиною захворювання «Ізоляція від COVID-19» – 84,9 тис. гривень.

За отриманням матеріального забезпечення відповідно до норм Порядку надання матеріального забезпечення деяким категоріям застрахованих осіб, затвердженого постановою правління Фонду соціального страхування України від 24.01.2017 № 8, у січні-березні 2021 року до Сватівського відділення звернулось 33 застраховані особи, яким призначено матеріальне забезпечення по 39 листках непрацездатності на загальну суму 167,2 тис. гривень.

Слідкувати за станом фінансування матеріального забезпечення застраховані особи можуть у телеграм-каналі Фонду соціального страхування України (далі Фонд) за посиланням: https://t.me/socialfund.

Дата фінансування допомоги по тимчасовій втраті працездатності та по вагітності та пологах прямо залежить від дати подання заяви-розрахунку роботодавцем до робочого органу виконавчої дирекції Фонду.

Шановні страхувальники, нагадуємо, що відповідно до статті 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 № 1105 допомога по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах виплачується застрахованим особам, які працюють на умовах трудового договору (контракту), інших підставах, передбачених цим Законом, у найближчий, після дня призначення допомоги строк, установлений для виплати заробітної плати. При цьому, законодавство не забороняє роботодавцю здійснювати виплату відразу після отримання коштів від Фонду.

Після надання матеріального забезпечення за рахунок коштів Фонду страхувальник повинен надіслати до робочого органу виконавчої дирекції Фонду повідомлення про здійснення виплат.

 

З повагою та надією на співпрацю

Сватівське відділення УВД ФССУ

 у Луганській області