Такі родиниФото без опису щодня самотужки долають труднощі, які існують в нашому непристосованому для особливих дітей життєвому просторі. Їх проблеми не можна оминати. Сватівський міський голова Віта Сліпець ініціювала зустріч з батьками таких діток, яку провела 26 травня заступник Сватівського міського голови Ірина Корлякова. Мета заходу - познайомитися один з одним, зрозуміти як керівництво громади може допомогти, підтримати батьків, які виховують дітей з особливими потребами.

Під час спілкування батьки розповіли про досвід з виховання, лікування та реабілітації дітей. Також батьками були озвучені різні проблеми та пропозиції, йшла розмова про створення на базі навчальних закладів спеціалізованих груп, класів, де б з дітьми займалися вузькі спеціалісти, надання кваліфікованої медичної, соціальної та психологічної консультацій.

Учасники заходу обмінялися своїми контактами, включаючи заступника міського голови Ірини Корлякової та домовилися створити групу у Вайбері задля обміну інформації і всілякої підтримки з подальшим створенням групи самодопомоги.

Відділу освіти Сватівської міської ради було надано доручення розглянути можливість створення простору підтримки із залученням психологів, педагогів, матерів дітей, які мають особливі потреби на волонтерських засадах.