Згідно змін до  порядку подання звітності про нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які набули чинності з 01 січня 2021 року,  передбачено  щоквартальне подання звітності про нарахування єдиного внеску замість щомісячної звітності (наказ Міністерства фінансів від 15.12.2020 № 773).

 З метою недопущення порушення прав застрахованих осіб на своєчасне отримання виплат, Міністерством фінансів було запроваджено Податковий розрахунок та додатки до нього, що містять персоніфіковані відомості, з типом «Звітний» як «Довідковий».

Відповідно до листа Міністерства фінансів від 27.01.2021 № 11220-02-62/2362, Розрахунок та додатки до нього з типом «Звітний» як «Довідковий» подаються роботодавцем у разі необхідності призначення застрахованим особам поза межами звітного щоквартального періоду пенсій, матеріального забезпечення або страхових виплат.

Така звітність подається виключно по тим особам, яким необхідно призначити виплати.

Водночас при поданні податкового розрахунку за звітний квартал до нього та його складових необхідно включати відомості про нарахування ЄСВ щодо осіб, стосовно яких раніше було надано податковий розрахунок типу «Довідковий».

 

                                 Сватівське відділення управління

                                            виконавчої дирекції Фонду соціального

                                                 страхування України у Луганській області