Фізична культура – складова частина загальної культури суспільства, яка спрямована на зміцнення здоров’я, розвиток фізичних, морально-вольових та інтелектуальних здібностей. Спорт допомагає дітям зміцнювати м'язи, підвищує імунітет, розвиває швидкість реакції і витривалість. Тому у цьому році за ініціативи Сватівського міського голови Віти Сліпець в Сватівській громаді започаткований Центр фізичного здоров’я населення Сватівської громади «Спорт для всіх – Стожари», який поступово і планомірно розширює свої види діяльності не тільки в місті, а й в селах та селищах.

Спортивні секціїФото без опису Центру відвідують майже 400 жителів громади різного віку, серед них і діти з обмеженими можливостями. Тренера з культуризму та настільного тенісу проводять заняття й для дитини, яка має діагноз ДЦП. Зі слів тренера з настільного тенісу Сергія Гайдідея хлопчик з задоволенням відвідує тренування, швидко засвоює техніку гри, розвиває опорно-руховий апарат.

Наразі у Центрі фізичного здоров’я населення Сватівської громади «Спорт для всіх – Стожари» мешканці громади можуть відвідувати секції:

- в м. Сватове – вільна боротьба, бокс, кікбоксинг, волейбол, футбол, культуризм, настільний теніс, гирьовий спорт, фітнес;

- в с. Мілуватка – фітнес, йога;

- в с. Гончарівка – фітнес, гирьовий спорт;

- в с. Травневе – фітнес і кікбоксинг.

У планах міського голови Віти Сліпець - впровадити спортивні секції у всіх населених пунктах громади відповідно до потреб.

Займайтеся спортом та будьте здоровими!

Прес-центр Сватівської міської ради