Фото без описуГостре питання постачання природного газу бюджетним установам Сватівської територіальної громади, які використовують природний газ для опалення приміщень буде вирішено найближчим часом.

       У зв’язку із значним подорожчанням природного газу в Україні постачальниками газу протягом серпня-вересня місяця поточного року були розірвані всі договори на його постачання для лікарень, шкіл, дитячих садків та інших об’єктів комунальної власності Сватівської міської ради.

       Протягом останніх двох місяців бюджетні установи Сватівської міської ради неодноразово оголошували тендери з метою укладення договорів на постачання природного газу, але у зв’язку із стрімким та хаотичним підвищенням ціни газу (до 30 - 50 грн. за 1 м3),  охочих газопостачальників взяти участь в оголошених тендерах не було, що унеможливило укладення договорів у відповідності до вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

        Аналогічна ситуація з укладенням договорів склалася у бюджетних установ та комунальних підприємств на всій території України.

       Єдиним варіантом вирішення цієї проблеми було оголошення  надзвичайної ситуації, яка у відповідності до Закону України «Про публічні закупівлі» надає можливість спростити процедуру закупівлі природного газу та укласти договори на його постачання.

     Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері постачання тепловоії енергіії та постачання гарячої води в опалювальному періоді 2021/2022 рр. від 30 вересня 2021 року, Кабінет Міністрів України розпорядженням від 11 жовтня 2021 р. № 1234-р "Деякі питання діяльності акціонерного товариства “Національна акціонерна компанія “Нафтогаз України” попередньо схвалив укладання договорів постачання природного газу бюджетним установам та організаціям відповідно до примірного договору ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг".

     12 жовтня поточного року на всій території України бюджетними установами та організаціями було розпочато підготовку документів для проведення тендерних закупівель та укладення договорів на постачання природного газу ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг" за ціною 16554 грн. за 1000 куб. метрів (з ПДВ).

       15 – 16 жовтня п. р. бюджетними установами Сватівської міської ради були підготовлені та надіслані всі необхідні документи для проведення тендерів та укладення договорів на постачання природного газу з ТОВ “Газопостачальна компанія "Нафтогаз Трейдинг".

    Дякуємо всім мешканцям громади за терпіння та розуміння. Ми робимо все можливе для якнайшвидшого вирішення питання забезпечення опалення приміщень соціальної сфери на території громади.

 

З повагою,

Прес-центр Сватівської міської ради