Фото без опису

Луганська обласна державна адміністрація

«Другий день поспіль росіяни не проводили наступальних дій на нашій ділянці фронту. Втім, наші військові очікують будь-яких варіантів розвитку подій. Вони напоготові щохвилини, – запевнив начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. – Водночас, не припиняється обстріл населених пунктів, розташованих поряд з лінією фронту. Противник, як і раніше, застосовує артилерію різних типів, а також авіацію, зокрема, скидає крилаті авіаційні бомби».

Минулої доби росіяни відкривали вогонь у бік Новоселівського, Макіївки, Невського, Білогорівки та Діброви.

Не маючи значущих досягнень на полі бою, військовослужбовці рф та представники пвк «вагнер» все частіше намагаються відшукати винних у цьому. Відповідальність за власні тактичні прорахунки та втрати перекладають один на одного.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, у Станиці Луганській сталася бійка між цими підрозділами ворога, яка переросла у перестрілку. Внаслідок конфлікту є загиблі з обох сторін.

Продовжують вони зазнавати великих втрат й на полі бою.

Медичні заклади на тимчасово окупованій території переповнені пораненими окупантами. Внаслідок чого противник вимушений використовувати навчальні заклади у власних цілях.

Так, у Містках загарбники облаштували місцеву школу під військовий шпиталь. Там перебуває велика кількість поранених росіян. Крім того, у всіх медичних закладах окупантів існує великий дефіцит медикаментів та перев’язувальних матеріалів.

Тих, хто хоче зберегти життя і здоров’я та відмовляється воювати, знову відправляють на підвал. Раніше, після певного розголосу у ЗМІ, його діяльність припиняли, але коли відмовників стало більше, ворог відновив застосування примусових заходів.