Фото без опису

З 12 вересня по 12 жовтня 2023 року тривав збір пропозицій щодо нових назв топонімів вулиць, провулків, площ, майданів міста Сватове, селища Сосновий, Дачне, Зміївка, сіл Барикіне, Іванівка, Містки, Чепигівка. Ми дякуємо тим небайдужим жителям нашої громади, хто відгукнувся на наш заклик долучитися до обговорення цієї теми та надав конструктивні пропозиції!

Також було багато повідомлень, в яких люди виказали свою думку щодо доцільності виконання цього Закону в нагальних умовах. Всі пропозиції взято до відома, але ще раз наголошуємо: закон України - це нормативно-правовий акт, виданий законодавчим органом країни та обов’язковий до виконання. Ми вже роз’яснювали порядок виконання даного Закону. Законотворець чітко прописав терміни виконання та відповідальних виконавців.

Нагадуємо, що відповідно до Закону, якщо до 27 квітня 2024 року Сватівська МВА, як орган виконавчої влади Сватівської міської територіальної громади, з залученням пропозицій від громадськості не прийме рішення щодо перейменування елементів топоніміки в громаді, що містять символіку російської імперської політики, то таке перейменування буде здійснюватися розпорядженням голови відповідної обласної державної адміністрації у тримісячний термін. Тобто, простими словами, вирішувати це питання будуть люди, які взагалі не мають відношення до Сватівської міської територіальної громади.

Ми дякуємо за надані пропозиції, всі вони будуть розглянуті на черговому засіданні топонімічної комісії при Сватівській МВА. Результати комісійного обговорення та проект нових назв вулиць буде представлено на розгляд громадськості. Ми обов’язково поінформуємо громаду на офіційних сторінках МВА та структурних підрозділів міської ради в фейсбуці, проведемо обговорення нових назв топонімів, щоб прийняти спільне остаточне виважене рішення.