Фото без опису Фото без опису

Канікули – час приділити увагу професійному зростанню педагогічних працівників. Сертифікат - це знак якості професійної діяльності, визнання на державному рівні високої професійної майстерності, а також потужний мотиватор та засіб реалізації їх професійного потенціалу. Про особливості, значення та перспективи сертифікації педпрацівників - 2024 працівникам КЗ «Сватівський ліцей №6» розповів завідувач сектору роботи з експертами Управління Державної служби якості освіти у Луганській області Василь М’ягкоход. Було акцентовано на тому, що відповідно до Законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту» успішне проходження сертифікації зараховується як проходження атестації педагогічним працівником, є підставою для присвоєння йому відповідної кваліфікаційної категорії та/або педагогічного звання. Сертифікований вчитель має право отримувати щомісячну доплату в розмірі 20 % посадового окладу (ставки заробітної плати) пропорційно до обсягу педагогічного навантаження протягом строку дії сертифіката.

Під час спілкування сертифіковані вчителі початкових класів ділилися своїми враженнями, розповіли про те, що їх мотивувало під час реєстрації на сертифікацію, який досвід вони отримали під час сертифікації та який етап був найважчим.

Досвідом участі у ІІІ етапі сертифікації поділилися експерти з питань сертифікації вчителів математики та дали відповіді на запитання колег.