Фото без опису

            З настанням зимового періоду, погіршенням погодних умов,  керівники підприємств, установ й організацій на власних та закріплених територіях повинні здійснювати увесь комплекс робіт спрямованих на забезпечення та постійне підтримання чистоти і порядку відповідно до Правил благоустрою, забезпечення чистоти та порядку на території Сватівської міської ради, затверджених рішенням 23 сесії 7-го скликання від 27 серпня 2018р. № 23/26.

            Зимове прибирання відповідних територій повинне розпочинатись  з настанням снігопаду та  забезпечувати нормальний рух пішоходів та транспорту.

            Керівники підприємств, установ й організацій на власних та закріплених територіях зобов’язані утримувати в належному санітарному стані покриття тротуарів, територій, прилеглих до торговельних центрів, об’єктів побутового обслуговування, громадського харчування, авторемонтних майстерень, магазинів, ринків, тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності на відстані 20 м від межі земельної ділянки, що надана у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці.

Підприємства, установи, організації, фізичні особи — суб'єкти підприємницької діяльності зобов'язані:

- мати власний необхідний для прибирання снігу і льоду ручний інвентар (лопати, мітли, кригоруби тощо);

- мати достатній запас матеріалу (пісок, сіль, тощо) для посипання з метою своєчасного проведення протиожеледних заходів;

- прибирати сніг негайно (від початку снігопаду) для запобігання утворенню накату;

- території прибирання очищати від снігу та льоду, та обробляти їх піском та іншими притиожеледними засобами;

- своєчасно очищати дахи, водостічні труби, карнизи від льоду із забезпеченням заходів безпеки (встановлення огорож на тротуарах, пішохідних зонах і негайним прибиранням скинутого снігу та льоду).

            При утворенні ожеледиці власники та орендарі приміщень та тимчасових споруд  повинні обладнати сходи, які ведуть до приміщення або тимчасової споруди з вулиці, а також площадки перед зовнішніми дверима протиожеледним покриттям, а також розмістити таблички з написом «Обережно, ожеледиця!» та «Обережно, слизько!».

НАГАДУЄМО:

            У разі бездіяльності та невиконання вимог Закону України «Про благоустрій населених пунктів» та Правил благоустрою, забезпечення чистоти та порядку на території Сватівської міської ради, затверджених рішенням 23 сесії 7-го скликання від 27 серпня 2018р. № 23/26 відповідальні особи притягаються до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу відповідно до ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

         Витяг з Кодексу України про адміністративні правопорушення:

Стаття 152. Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів

Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. (850 - 1700 грн.).