Як довідку про тимчасову непрацездатність обміняти  на листок непрацездатності

Як довідку про тимчасову непрацездатність обміняти  на листок непрацездатності

    У зв’язку із зверненням страхувальників до управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області з питанням щодо обміну довідки про тимчасову непрацездатність на листок непрацездатності  повідомляємо.

Освітяни Сватівської громади взяли участь в інтерактивному діалозі з питань протидії та попередження гендерно зумовленого, у тому числі домашнього, насильства!

Освітяни Сватівської громади взяли участь в інтерактивному діалозі з питань протидії та попередження гендерно зумовленого, у тому числі домашнього, насильства!

     Не зважаючи на початок літа, освітяни громади продовжують активно працювати та навчатися. Представники закладів освіти, педагоги, психологи Сватівської громади взяли участь в інтерактивному онлайн діалозі «Щодо попередження гендерно зумовленого, у тому числі домашнього, насильства та заохочення до шанобливих та ненасильницьких стосунків та ґендерної рівності серед жінок та чоловіків».      Впродовж заходу учасники дізналися як розпізнати перші прояви різних видів гендерно зумовленого насильства та сексуальних домагань, чим відрізняється сварка від насильства та ознайомилися з законодавчою базою у сфері протидії гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства. Також, учасникам було надано вичерпний перелік сервісів попередження та протидії гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства в Луганській області. Всі люди, залучені до виховного та освітнього процесу, від вихователя у садочку чи вчителя у школі до батьків вдома, мають надважливий вплив на формування світогляду учнів, тож поглиблення обізнаності всіх учасників процесу є чи не єдиним ключем до вирішення проблеми гендерної рівності та викорінення руйнівних гендерних стереотипів.      Вміння розпізнати перші прояви насильства, надати підтримку та вчасно звернутися по допомогу може одного разу врятувати комусь життя.      Кожного дня ми стикаємося з десятками людей, маємо з ними взаємодію, та, так чи інакше, впливаємо одне на одного. Наша мета, щоб ця взаємодія відбувалася на засадах гендерної рівності, шанобливих та ненасильницьких стосунків.      Більш детальну інформацію щодо видів гендерно зумовленого, у тому числі домашнього насильства можете знайти за посиланням https://bit.ly/3f7D5hF      Захід проведено Представництвом ООН Жінки в Україні спільно з МБФ «Українська фундація громадського здоров’я» в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Відбулася презентація проєкту «Добрі сусіди – одна країна»

Відбулася презентація проєкту «Добрі сусіди – одна країна»

Створення об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (далі - ОСББ) – це нагальна проблема для Сватівської громади. На превеликий жаль на території громади власники квартир багатоповерхових будинків не створили жодного ОСББ. Тому проєкт «Добрі сусіди – одна країна», який направлений на розвиток культури добросусідства та громадянської активності через популяризацію інституту ОСББ, вкрай цікавий і актуальний для працівників Сватівської громади.

До Дня захисту дітей

До Дня захисту дітей

У перший літній день в Україні, як і в усьому світі, відзначають добре і радісне свято - Міжнародний день захисту дітей. Святий обов'язок кожного із нас – всебічно підтримувати їх та робити усе можливе, аби життя дітей було мирним і щасливим.

У Сватівській громаді відсвяткували День захисту дітей

У Сватівській громаді відсвяткували День захисту дітей

Вже традиційно прихід літа асоціюється із Днем захисту дітей. Це не просто веселе свято для самих діток, а й нагадування дорослим про необхідність захищати права дитини, щоб діти росли здоровими і щасливими, вчилися і займалися улюбленими справами.

У Сватівській громаді відбулося спортивне свято

У Сватівській громаді відбулося спортивне свято

Заняття спортом сьогодні займає важливе місце в житті кожної людини і суспільства в цілому. Здоровий спосіб життя є модною тенденцією сучасного світу, бо в наші дні люди стали більше дбати про своє здоров’я, а саме фізичні вправи найкращій засіб для підтримки організму в тонусі.

Відбулося перше засідання Молодіжної ради при Сватівській міській раді

Відбулося перше засідання Молодіжної ради при Сватівській міській раді

Сьогодні відбулося перше засідання молодіжної ради при Сватівській міській раді. У зібранні взяли участь Сватівський міський голова Віта Сліпець та заступник Сватівського міського голови Ірина Корлякова. Вітаючи активну молодь Віта Сліпець зазначила, що буде всебічно допомагати реалізовувати їх ініціативи. Пропозиції, неординарні ідеї будуть цікавими для громади, допоможуть вирішити чимало проблем, висловила сподівання, що молодіжна рада працюватиме активно і ефективно. На засіданні було обрано голову молодіжної ради - громадського діяча Артема Мусієнка. Посаду заступника голови цього консультативно-дорадчого органу очолила Валерія Дудник, на посаду секретаря ради було обрано Надію Бархударову. Молоддю були обговорені пріоритетні напрямки роботи, одними із першочерговими завданнями стали - допомога безпритульним тваринам та організації толок з благоустрою території у населених пунктах громади.