Пілотний проект "Рука допомоги повертається"

     З 1 січня наступного року в Україні починає діяти державна програма, яка перетворюватиме малозабезпечених і довготривалих безробітних на підприємців. Механізми цієї програми були успішно апробовані в пілотному проекті «Рука допомоги», який був реалізований Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку в межах проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» у 2016-2019 роках. Тоді понад 230 довготривалих безробітних у трьох областях отримали безвідсоткову поворотну допомогу від держави на початок власної справи. Більше 90% з них успішно працюють і сьогодні.

Роз’яснення щодо отримання фінансової підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції

     Згідно Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 07.02.2018 № 107 (в новій редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12.05.2022 № 517) бюджетні кошти спрямовуються на державну підтримку за такими напрямками:

Актуальні питання призначення субсидій

     Сьогодні в Україні відбувається зміна порядку призначення та нарахування субсидій на житлово-комунальні послуги. Це питання викликає значний суспільний інтерес і через брак інформації супроводжується чутками і домислами. ТОВ «Агентство стратегічних рішень «Ші Стретеджіс» спільно з фахівцями Міністерства соціальної політики України в рамках Проекту Мінсоцполітики за підтримки Світового банку «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» розробило інформаційний матеріал, який базується на найбільш поширених питаннях з приводу нового порядку призначення і нарахування субсидій.

Права дітей

     Кожен член суспільства має права. Оскільки дитина є повноцінним членом суспільства, вона також має свої права. В залежності від віку дитини, законодавством передбачено різний обсяг та механізми реалізації її прав. Повноцінний та дієвий захист прав дитини є обов'язком держави.

Конституційні права і свободи громадян України

     У Конституції України закріплена ціла низка як традиційних, так і нових гарантій прав та свобод людини та громадянина, які дозволяють кожному громадянину обирати вид своєї поведінки, користуватися економічними й соціально – політичними свободами та соціальними благами як в особистих, так і в суспільних інтересах. Зокрема, кожна людина має право на вільний розвиток своєї особистості, якщо при цьому не порушуються права і свободи інших людей, водночас має обов’язки перед суспільством, в якому забезпечується вільний і всебічний розвиток особистості (стаття 23 Конституції України).      Конституція закріплює право кожного на повагу до його гідності. Ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню. Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам (стаття 28 Конституції України).

Шановні жителі громади!

     Телеканали ICTV та СТБ спільно з Українським кризовим медіа-центром у рамках програми USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) оголосила конкурс місцевих проєктів «Наша громада», до якого долучилася і Сватівщина.

Вікі любить Землю 2021. Фотографів і аматорів запрошують до участі у фотоконкурсі пам’яток природи На переможців чекають цінні призи та можливість представити Україну на міжнародному етапі змагання.

     З 1 по 30 червня пройде українська частина міжнародного фотоконкурсу «Вікі любить Землю», присвяченого пам’яткам природи. 2021 року змагання організовується у 30 країнах.

"Про закріплення юрисдикції органів державної реєстрації актів цивільного стану у Луганській області Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) "

     У зв’язку з утворенням нових районів відповідно до Постанови ВРУ від 17 липня 2020 року № 807-IX «Про утворення та ліквідацію районів» та відповідно до підпункту 10.4 пункту 10 Положення про міжрегіональні управління Міністерства юстиції України, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 23 червня 2011 року № 1707/5, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 23 червня 2011 року № 759/19497 (зі змінами).